Electromiografia (EMG)
Electromiografia permite evaluarea nervilor periferici sau a activitatii musculare. Cand muschii sunt activi, acestia produc impulsuri electrice direct proportionale cu nivelul activitatii musculare.
Medicul aplica electrozi de suprafata pe diferite portiuni ale pielii dumneavoastra si va introduce un ac subtire in diversi muschi in functie de simptomele pe care le simtiti. Acesti electrozi vor transmite un curent electric de intensitate mica pe care il veti resimti ca un spasm muscular sau ca niste intepaturi usoare. In timpul investigatiei cu ac, se va investiga daca exista activitate electrica sponatana a musculaturii in repaus si activitate electrica a musculaturii cand aceasta se contracta usor.
EMG poate fi recomandat pentru depistarea activitatii electrice anormale de la nivelul muschilor, survenite in afectiuni precum miopatii, miotonii, distrofie musculara, inflamatii musculare, leziuni ale sistemului nervos periferic( manifestate la nivelul mainilor si picioarelor), scleroza laterala amiotrofica, miastenia gravis, hernia de disc, sindromului de tunel carpian sau radiculopatiilor.
Contraindicatii :
Pacientii care sunt sub tratament anticoagulant in curs, cei care au infectii extinse ale pielii sau cei cu pacemaker.